Tjisse Steenstra wint Klassement 2023, Hans Wassenaar stopt met kaatsen.

“Ik vind het echt heel jammer”. Een zeldzame tekst, die dan ook van een zeldzame persoonlijkheid komt. Tjisse Steenstra won het individuele jaarklassement, maar kon er niet echt om juichen. Hij haalde dit jaar 56 punten. Dat zijn er evenveel als Hans Wassenaar verzamelde, maar Steenstra haalde meer eerste prijzen. Wassenaar eindigde op zijn laatste wedstrijd op de hoofdklasse, hij stopt na zondag met kaatsen, als tweede. Bij winst zou hij voor het eerst in zijn loopbaan het klassement hebben gewonnen.

Tjisse Steenstra in een interview met KNKB Media: “Ik had het hem (Hans Wassenaar, red) zo gegund. We hebben evenveel punten, hartstikke prima. Maar hij had zeker een puntje meer verdiend. Het doet me echt wat. Hij heeft deze partij ook nog nooit gewonnen, dus hij had twee vliegen in een klap kunnen slaan. Ja, ik vind het echt heel jammer.”

Hans heeft van de Oldehovepartij genoten “Dit wie alles, meer siet der echt net ien, it wie de léste druppel. Myn karriére is der net minder om wurden dat ik dizze net wûn haw. Dat je sa ôfslute kinne, de eare heech hâlden hawwe en dat minsken goed op je werom sjoche en de gun factor werom kommen is, is in heel moai komplimint en lit dat mar it moaie einde wêze.

https://m.facebook.com/plugins/video.php

https://m.facebook.com/plugins/video.php

www.keatstoppers.nl

Foto’s Henk Bootsma Bron: kaatsnieuws redactie

Deel dit bericht