Terugblik Van Aismadagen

De Van Aismadagen waren een groot succes. Afgelopen vrijdag werd het startsein gegeven. Om 15:00 werden de kinderen opgehaald en werden alle 138 kinderen vermaakt doormiddel van trainingen van de JDV kaatsers, googel shows en lekker eten. De oudere jeugd had een BBQ met daarna nog ontspannen een balletje slaan met de kaatsers. Voor de gene die erbij waren. Magisch momentje.

De zaterdag werden zowel de Heren Hoofdklasse als de Dames hoofdklasse gekaatst. Twee velden bezetten en respect voor alle keurmeesters, blokjes en telegrafisten en alle andere vrijwilligers die in de brandende zon hun functie vervulden. De nieuwe opzet had trouwens wel zijn vruchten afgeworpen. Veel bezoekers hadden de weg naar Bitgum gevonden en waren veel al positief over de nieuwe opzet. Vooral het verplaatsen van de tent en het Van Aisma café waren een schot in de roos. Deze dag werd gewonnen bij de vrouwen door Manon Scheepstra als eerste vrouwelijke kaatsers die 3 maal achter elkaar koningin wordt. Zij deed dit met Serene Hovenga en Lotte Delgrosso. De nummers twee waren Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Louise Krol en derde werd het partuur van Anne Monfils, Margriet Bakker en Hendrieke van der Schoot.

Bij de heren hoofdklasse was Tjisse Steenstra met Gert-Anna van der Bos en Allard Hoekstra de sterkste. Zij wonnen in de finale van Teake Triemstra, Menno van Zwieten en Erwin Zijlstra. Derde deze dag werd het partuur van Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Tjisse werd uitgeroepen tot koning en kon de Johannes van Hartmanbal om zijn nek hangen. De winst van deze dag was misschien wel het bezoekersaantal en de positieve berichten. Veel meer mensen waren er op deze dag afgekomen en de gezelligheid zat er goed in.

Zondag was het dan tijd voor de Heren vrije formatie. Het kaatsen was 16:00 al afgelopen maar de meeste mensen bleven even langer om van de sfeer te blijven genieten. In een snelle finale waren het de mannen van Gert-Anna van der Bos, Teake Triemstra en Tjisse Steenstra die het sterkst waren. Tjisse werd wederom tot koning uitgeroepen. Zijn derde achter elkaar. Tweede deze dag waren Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. 3e prijs winnaars was het partuur van Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden. De verloting had ook aardig zijn werk gedaan. Alle prijzen werden opgehaald en aan alle winnaars, van harte gefeliciteerd.

Na de prijsuitreiking mocht de voorzitter Jacob Wietse Dijkstra de Van Aismadagen afsluiten en de mensen op attenderen dat het volgend jaar jubileum jaar is met de veulens. Een ieder bedankt.

De fotos zijn genomen door Han Bosma en Henk Bootsma

Deel dit bericht