Van Aisma Froulju´s partij

De Van Aisma Froulju´s partij is gewonnen door partuur vijf, Nynke Sybrandy, Margriet Bakker en Manon Scheepstra. Zij wonnen in de finale met 4-5 en 2-6 van partuur twee, Ilse Tuinenga, Anke Winkel en Aukje van Kuiken. Manon Scheepstra werd tot Koningin bekroond net zoals in 2017.

In de eerste omloop was het partuur van Ilse Tuinenga met 4-5 en 6-6 te sterk voor het partuur van Anne Monfils. Deze partij had alles en was zeker spannend. Van deze partij werd ook 5-5 en 6-6 verwacht maar het partuur van Ilse maakte het voortijdig af.

Partuur 3 van Anna-Brecht Bruinsma tegen partuur 4 van Tineke Dijkstra werd helaas niet spannend. Met 5-0 en 6-6 werd er gewonnen en stroomde zij door naar de 2e lijst.

Partuur 5 Nynke Sybrandy won met 5-2 en 6-0 van het partuur van Elly Hofman. Elly Hofman die vorig jaar nog won kon daardoor haar titel niet prolongeren.

Partuur 7 Jildou Sweering pakte de winst met 5-4 en 6-6 van partuur 8 Wybrig Bakker.

In de halve finales stonden partuur 2 (Ilse Tuinenga) tegen partuur 3 (Anna-Brecht Bruinsma). Deze eindigde in 5-2 en 6-6. De andere finale gingen tussen partuur 5 (Nynke Sybrandy) en partuur 7 (Jildou Sweering). Dit werd 5-0 en 6-4.

Om de derde plaats was het partuur 7 Jildou Sweering dat aan het langste eind trok. Zij wonnen met 3-5 en 6-6 van partuur 3 Anna-Bracht Bruinsma.

De dag was zonnig met af en toe een dikke bui. De kaatsdag heeft even stilgelegen maar dit mocht geen naam hebben. De laatste slag werd 19:45 geslagen en zo kwam deze Van Aisma Froulju’s partij weer tot een eind.

Voor een leuke sfeerimpressie kunt u deze link kopiëren op YouTube. https://youtu.be/TsGIHU79TsQ

Deel dit bericht