Gripedei

Op zaterdag 31 augustus was het weer zover. De Gripedei. De dag dat alle kaatsers van O.K.K. Beetgum een stukje meer kunnen. Sommige hebben deze partij al een paar keer gewonnen maar er zijn er nog genoeg die er nog steeds op wachten.

Onder mooie omstandigheden werd er na een toespraak van voorzitter Jacob Wietse Dijkstra en Gripe commissie lid en ex voorzitter Hedzer Terpstra om 09:30 het startsein gegeven om te beginnen bij de vrouwen en mannen. Het partuur aantal viel een beetje tegen terwijl de Gripe toch de partij der partijen is. Dit was niet alleen bij de heren en dames maar ook bij de jeugd. Op de Van Aismadagen waren er vrijdag 138 kinderen aanwezig. Wat zou het mooi zijn als deze aantallen ook weer meedoen met de Gripe. Dan kunnen we over een paar jaar weer veel verwachten.

De Gripe commissie had er alles weer aan gedaan om deze speciale dag nog een extra speciaal tintje te geven. Vanuit oude glorie werd er tussen 12 en 13 uur een pauze ingelast zodat de mensen konden eten. De commissie had geregeld dat iedereen een soep en een broodje snack kon nuttigen en deze werd met iedereen tegelijk opgegeten. Een mooi initiatief.

Bij de jeugd verliep alles soepel en hieronder staan de foto’s van de winnaars. 12 en 16 jarige speelde in een poule en deze werd gewonnen door Thom Dijkstra, Jurrit Osinga en Jelte Meesters. De dames finale werd gewonnen door Lucie Dijkstra, Geeske Stelwagen en Hester Koster. Bij de heren kwam het tot een triller van een partij. Steven Koster, Marcus Elzinga en Andries van der Schaaf namen het op tegen Marten Johannes Bloem, Albert Nauta en Jan Ytse van der Beek. In eerste instantie leek Steven Koster met zijn partuur er over heen te vliegen maar na een tactische wissel in het perk bij Marten Johannes Bloem begon het te draaien. Ze kwamen op vijf borden en kregen kansen. Maar het partuur van Steven gaf niet op en zo werd het weer 5 gelijk. Bij een stand van 5 gelijk en 6-4 werd de bal voor geslagen door Marten Johannes en werd Steven voor de derde keer onder toezien van vele bekende maar ook deze dag onbekende gezichten winnaar van de Gripedei.

Iedereen die deze dag een prijs heeft gewonnen. Van harte gefeliciteerd.

Deel dit bericht