Zondag de ”Van Aisma-Dei”

Op zondag 27 augustus was het dan eindelijk weer zover. De ”Van Aisma-Dei”. Tien partuur die kaatsen om de felbegeerde zilveren telegraaf.

In de finale namen de parturen van Gert-Anne van der Bos tegen het partuur van Menno van Zwieten het tegen elkaar op.

Het partuur van Gert-Anne van der Bos pakte de 1e omloop met 4-5 en 6-6. Dit was zoals de uitslag al doet vermoeden een spannende partij die ook zomaar in het voordeel van het partuur van Patrick van Dellen had kunnen vallen. In de 2e omloop moest het partuur van Marten Bergsma er aan geloven. Wederom een spannende partij. Het werd 5-4 en 6-6. In de halve finale stonden Gert-Anne van der Bos, Teake Triemstra en Tjisse Steenstra tegen het partuur van Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong. Dit werd 5-2 en 6-0 in het voordeel van het partuur van Gert-Anne van der Bos. Hierdoor pakte het partuur van Peter de 3e prijs.

De andere finalist partuur 8, Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlsta hadden het de 1e omloop lastig. Dit werd namelijk 4-5 en 6-6. Zij wonnen van partuur 7 met daarin Jan Dirk de Groot (vervanger Arnold Zijlstra), Pieter Jan Plat en Haye Jan Nicolay. In de 2e omloop kwamen ze de winnaars van de PC tegen. Het partuur van Bauke Triemstra kon het vandaag niet waar maken en zij verloren dan ook met 2-5 en 6-6. Hierna hadden ze een staand nummer.

De finale was een heuse triller te noemen. Het partuur van Gert-Anne van der Bos kwam altijd op voorsprong maar werd nooit groter dan een spel. Bij een stand van 3-2 en 6-6 kreeg het partuur van Menno de bal niet voorbij de kaats en werd het hier 4-2. Op 4-2 en wederom 6-6 lag er een dikke kaats bij de boven. Teake sloeg de bal ver, maar nier ver genoeg en hierdoor 4-3. Op 4-3 en 6-2 komen ze door een bovenslag van Teake op 5-3. Bij een 5-3 stand en 6-2 slaat Tjisse de bal op en kan het partuur van Menno niet voorbij de kaats krijgen. Gert-Anne van der Bos, Teake Triemstra en Tjisse winnen de Van Aisma-Dei. Dit was voor Gert-Anne van der Bos de 1e keer dat hij deze prijs won.

Via deze link kunt u weer een mooie sfeerimpressie van deze dag zien.Ā https://youtu.be/3E2yLDvMQPI

1e prijs winnaars. Gert Anne van der Bos, Teake Triemstra en Tjisse Steenstra.

2e prijs winnaars Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlstra.

3e prijswinnaars. Peter van Zuilen, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong

Deel dit bericht