Zaterdag afdeling de Van Aismadagen

Op zaterdag 26 augustus was er de afdelingswedstrijd in Bitgum. 17 partuur streden hier om de Johannes van Hartman bal. In een mooi gevulde arena werd om klokslag 10.00 uur van start gegaan. Rond 17.30 waren de winnaars bekend.

In een triller van een wedstrijd tussen Sint Jacobiparochie en Easterein waar Sint Jacobiparochie snel op een grote voorsprong kwam, kwam Easterein terug. Het werd 5-5 en 6-6 gelijk. Op een opslag van Bauke Triemstra die werd uitgeslagen door Bauke Dijkstra kon deze zelfde Triemstra de bal keren voor de kaats en gingen zij door. Op de 3e lijst moesten ze het tegen Sint Annaparochie opnemen. Dit werd 5-1 en 6-6. Met deze overwinning waren ze als 1e geplaatst voor de finale.

Minnertsga verliep de 1e, 2e en 3e ronde moeiteloos. Pas in de halve finale kwamen zij in de problemen tegen Leeuwarden. Leeuwarden pakte snel een mooie voorsprong en na 5-2 had niemand meer verwacht dat Minnertsga nog in de finale zou komen. Niks is minder waar. Minnertsga strekte de rug en ging een paar versnelling hoger kaatsen en kwam terug naar 5-3 en 5-4 en zelf tot 5-5. Leeuwarden kon dit niet meer tegenhouden en zo wind Minnertsga met 5-5 en 0-6.

In de finale Sint Jacobiparochie en Minnertsga die de winnaar van 2016 waren. De finale was een mooi schouwspel en spannend ook. Bij 5-4 was de rek echter bij Minnertsga eruit en verloor dit met 5-4 en 6-2 van Sint Jacobiparochie die voor de 1e keer de Johannes van Hartmanbal pakte. De publieksprijs was voor Renze Hiemstra.

Via deze link kunt u een samenvatting van deze dag bekijken.Ā https://youtu.be/ZBy4Da4WGAQ

1e prijs Sint Jacobiparochie. Bauke Triemstra, Teake Triemstra en Renze Hiemstra (publieksprijs)

2e prijs Minnertsga. Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kooistra.

3e prijs Leeuwarden. Enno Kingma, Hillebrand Visser en Hans Wassenaar.

Deel dit bericht