Afdelingswedstrijd bij “Van Aisma Kaatsdagen” opengesteld voor alle afdelingen.

Afdelingswedstrijd bij “Van Aisma Kaatsdagen” opengesteld voor alle afdelingen.

In 2013 is bij de “Van Aisma Kaatsdagen” in Bitgum een bijzondere heren hoofdklasse afdelingswedstrijd in het leven geroepen. Voor deze wedstrijd werden 12 afdelingen uitgenodigd op basis van hun resultaten in de 3 voorafgaande afdelingswedstrijden in Weidum, Tzummarum en NK (De Bond) in Franeker. De eerste 8 afdelingen in de ranking plaatsten zich direct. Voor de overige 4 kon OKK zelf bepalen wie er werden uitgenodigd. Meestal werden dat de volgende in de ranking. Toch was er discussie bij de pers en de TC of dat wel de beste keuzes waren. “Waarom is die afdeling niet uitgenodigd”, “Die horen hier ook te zijn”.

De afdelingen strijden voor de hoofdprijs en de speciaal door juwelier Kramer vervaardigde zilveren bal, genaamd de “Johannes Hartman Wandelbal”. Die bal, met onder anderen de afbeelding van Johannes Hartman van Aisma, de telegraaf en met de spreuk “In keningspartoer is mear dan trije maten”, wordt op de dag toegekend aan de speler die door het publiek als koning van het winnende drietal wordt uitgeroepen.

Door het selecteren van 12 afdelingen worden een aantal kaatsers uitgesloten om op die dag wedstrijdpunten te scoren. Om dit te voorkomen en aan iedere kaatser de gelegenheid te geven aan deze wedstrijd deel te nemen is op verzoek van de KNKB en de kaatsers met de kaatsvereniging OKK overeengekomen de wedstrijd open te stellen voor alle afdelingen, 1 partuur per afdeling.  Men kan zich via de KNKB-site aanmelden  voor de wedstrijd die dit jaar op 27 augustus verkaatst wordt.

Deel dit bericht