Autoschade Posthumapartij

Op zaterdag 9 juni werd er om 10:00 uur gestart met de Autoschade Posthumapartij. 22 partuur hadden zich hiervoor opgegeven. Helaas werd de dag ervoor en op de dag zelf afmeldingen gedaan van 3 partuur waardoor enkele parturen een vrije ronde hadden. De zon kwam er in de middag goed door waardoor de temperatuur op het kaatsveld hoog opliepen.

Er werd mooi gekaatst en de halve finale leek in eerste instantie vliegend voorbij te gaan voor het partuur van Cornè Tuinenga, Gerrit Jan Duiven en Laas Pieter van Straten (partuur 21). Ze stonden in mum van tijd met 4 eersten voor. Het partuur van Johan Diertens, Wiebe Wessel Bos en Sip Jaap Bos (partuur 6) kwamen wat traag op gang maar kwamen toch snel weer dichtbij. 4-1, 4-2 en 4-3 werd het. Dit was het maximale wat ze eruit konden halen want op 5-3 en 6-6 werd de bal buiten geslagen en ging het partuur van Cornè naar de finale.

In de finale stonden de parturen 18 en 21 tegen over elkaar. 18 met Arnold Zijlstra, Pier Piersma en Haye Jan Nicolay hadden in de halve finale een staand nummer. In de finale werd het 3-5 en 6-6. Belangrijke slagen op 2 keer 6-6 gelijk werd de bal uit geslagen door het partuur van Arnold Zijlstra en nogmaals op 6-6 gelijk de bal kwa. Uiteindelijk mocht partuur 21 zich terecht de winnaar noemen en winnen Cornè Tuinenga, Gerrit Jan Duiven en Laas Pieter van Straten de Autoschade Posthumapartij. De prijsuitreiking werd gedaan door de sponsor van deze partij, Rob Faber.

Deel dit bericht