prijswinnaars nk dames in beekgum

Wedstrijdverslag NK Dames

Zaterdag 25 juni was het NK Dames in Bitgum. 27 parturen deden aan deze wedstrijd mee. Onder mooie omstandigheden werd er stipt om 10:00 uur met de partij begonnen. Met twee velden zat het tempo er goed in en kon er na 13:30 al worden over gegaan naar een veld.

Het winnende partuur van vorig jaar Boazum sloeg in de derde omloop Bitgum van de lijst en ging hiermee door naar halve finale. Hierin troffen ze het partuur van Berlikum dat de hele dag al zeer sterk stond te kaatsen. Met overtuigende cijfers van 5-1 en 6-6 wonnen Ilse Tuinenga, Leonie van der Graaf en Harme Siegersma van Nellie Jansen-Rijpma, Nynke Sijbrandij en Wiljo Sijbrandij.

De tweede halve finale bestond uit Easterein met Marije Hiemstra, Martine Tiemersma en Imke van der Leest die het tegen het toch verrassende Sexbierum-Pietersbierum met Hendrieke van der Schoot, Grada van der Schoot en Minke Jansen-Dijkstra bestond opnam. De laatste drie genoemde dames haalden wel even uit en lieten zien wat ze konden. Met 0-5 en 4-6 werd het partuur van Easterein verslagen wat niet in de partij kwam en bestond de finale uit Sexbierum-Pietersbierum en Berlikum.

In de pauze werd in Bitgum de nieuwe kaatsmuur geopend. Dit werd gedaan door Johannes Siegersma en wethouder Lute Pen . Na deze opening werd er nog een demonstratie door kaatsers gegeven en werd er speluitleg gedaan door Johannes. Na deze demonstratie werd het Fries volklied bezongen en gestart met de finale.

In de finale kaatste Berlikum zich snel naar de vijf borden toe en zag het er naar uit dat het een korte finale zou worden. Niks is minder waar omdat Sexbierum-Pietersbierum zich goed terug vocht en zich snel terugknokte naar 3-5 en 6-6. Helaas bleef het hier wel bij en was Berlikum opnieuw de sterkte op het NK.

Hieronder de winnaars op een rij.

1e prijs: Berlikum
Ilse Tuinenga
Leonie van der Graag
Harmke Siegersma

2e prijs: Sexbierum-Pietersbierum
Hendrieke van der Schoot
Grada van der Schoot

3e prijs: Boazum
Nellie Jansen-Rijpma
Nynke Sijbrandij
Wiljo Sijbrandij

3e prijs: Easterein
Marije Hiemstra
Martine Tiemersma
Imke van der Leest

Deel dit bericht